În prima săptămână din septembrie, 987 sancțiuni contravenționale, însumând peste 460.000 lei

0
18

– 93 de permise reținute și 32 certificate de înmatriculare –

În perioada 31 august – 6 septembrie, polițiștii maramureșeni au organizat mai multe acțiuni și au intervenit la 407 evenimente, din care 346 sesizate prin 112.
În urma activităților desfășurate, polițiștii au prins în flagrant 4 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, sunt cercetate 36 de persoane, iar în 5 cazuri s-au luat măsuri preventive. De asemenea, au fost întocmite dosare penale în cazul celor 141 de infracțiuni sesizate, cele mai multe contra persoanei, fiind continuate cercetările pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți

Polițiștii rutieri au constatat 25 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. În fapt, numai în acest weekend au fost depistate 10 persoane care au comis infracțiuni rutiere: 4 au condus în stare avansată de ebrietate, 4 au condus fără să dețină acest drept și 2 au condus un auto neînmatriculat, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără să dețină permis de conducere. Cea mai mare concentrație de alcool a fost de 0.82 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Săptămâna trecută au fost reținute 93 de permise de conducere, din care 37 pentru viteză excesivă, și au fost retrase 32 certificate de înmatriculare. Totodată, polițiștii rutieri au intervenit la 5 accidente de circulație grave produse pe raza județului.
Din totalul celor 987 sancțiuni contravenționale aplicate, cele mai multe au fost ca urmare a unor abateri privind circulația pe drumurile publice. Valoarea amenzilor a depășit 460.000 lei.

În Baia Mare
Tânăr reținut pentru nerespectare, hotărârilor judecătorești și ultraj

Sâmbătă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a emis mandatul de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile, față de un tânăr, de 24 de ani, din Baia Mare. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de nerespectare a hotărârilor judecătorești și ultraj.
În fapt, în data de 26 august, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr își agresează mama într-un imobil situat pe strada Luminișului.
La fața locului, polițiștii au identificat persoana vătămată, o femeie, de 58 de ani, și un tânăr, de 24 de ani, fiul acesteia, care la vederea polițiștilor a devenit agresiv fiind necesară încătușarea și imobilizarea acestuia.
Ultimele modificări legislative prevăd că, dacă pe numele agresorului a fost emis un ordin de protecție provizoriu de către polițist sau un ordin de protecție de către instanță și acesta îl încalcă, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

În Vișeu de Sus
Reținut pentru lovire, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice

Duminică, în jurul orei 12.30, polițiștii din Vișeu de Sus au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că pe strada 22 Decembrie a izbucnit un scandal spontan între mai multe persoane.
La fața locului, polițiștii au identificat 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 45 de ani, toți domiciliați în Vișeu de Sus.
În urma verificărilor, s-a constatat faptul că între cele patru persoane a izbucnit un scandal, urmat de o altercație, al cărei rezultat a fost rănirea și transportarea la spital a uneia dintre ele în vederea acordării de îngrijiri medicale.
În cauză, un bărbat, de 35 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunilor de “lovire sau alte violențe”, “amenințare” și “tulburarea ordinii și liniștii publice”. Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ.
Cercetările în cauză continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor și propunerea de soluție legală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.