CJ Maramureș finanțează cu 50 de mii de lei programele Clubului de Şah al Municipiului Baia Mare

0
110

La propunerea președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, aleșii județeni au aprobat alocarea sumei de 50 de mii de lei pentru finanţarea programelor structurii sportive de performanță de prim eşalon, Clubul de Şah al Municipiului Baia Mare.
Înființat în anul 2002, Clubul de şah al Municipiului Baia Mare a evoluat aproximativ șapte ani în Divizia B. În anul 2009 a urmat promovarea în Divizia A, iar în 2010 în Superliga României, echipa rămânând o prezenţă constantă în primul eşalon național. Programul competițional al Clubului de Şah al Municipiului Baia Mare prevede, pentru toamna acestui an, participarea la Cupa României pe echipe, la Superliga României, precum și la Cupa Cluburilor Europene.
Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, și-a manifestat încrederea față de potențialul echipei Clubului de Şah al Municipiului Baia Mare, care s-a regăsit mereu în topul celor mai bune echipe din România. „Clubul de şah al Municipiului Baia Mare ne-a obișnuit deja cu rezultate spectaculoase, care vin ca o încununare a numeroaselor eforturi investite de întreaga echipă în pregătire. Am încredere că echipa de șah va reprezenta în continuare județul Maramureș la cel mai înalt nivel și că va încheia programul competițional cu noi performanțe în palmares”, a declarat Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș.

Şi cu 1,5 milioane de lei structurile sportive din Maramureş

În baza selecţiei publice de proiecte, Consiliul Județean Maramureș alocă 1,5 milioane de lei structurilor care realizează activităţi nonprofit de interes general în domeniul sportului. Suma urmează să fie repartizată celor 28 de structuri, asociații și cluburi sportive, altele decâte cele de prim eșalon, care au depus solicitări în vederea finanțării. Prin acest demers, instituția Consiliului Județean Maramureș urmărește încurajarea participării a cât mai mulţi cetăţeni la practicarea activităţilor fizice şi sportive.
Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, a arătat că în lipsa susținerii de la nivel central, autoritățile locale au datoria de a sprijini financiar structurile sportive, care, în caz contrar, riscă să dispară. „În acest an, sportul a fost extrem de vitregit. De la nivel central s-au alocat foarte puține resurse financiare pentru susținerea întregului domeniu. Chiar dacă traversăm o criză sanitară, chiar dacă noi ne-am făcut treaba și am alocat resurse financiare pentru susținerea spitalelor și a măsurilor de protecție pentru populație, nu putem să oprim complet activitatea din alte domenii. Viața maramureșenilor trebuie să continue, iar sportul, fie că ne referim la cel de performanță sau la cel de masă, înseamnă, îna­inte de toate, sănătate. Structurile sportive au nevoie de susținere financiară, cu atât mai mult în această perioadă, când multe dintre ele riscă să dispară. E nevoie de mișcare sportivă în Maramureș, e nevoie să îi susținem pe cei care practică sporturi pentru sănătate, dar și pe cei care vor să facă performanță, pentru a constitui un exemplu pentru generațiile tinere”, a declarat Gabriel Zetea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.