Apariție editorială Din trecutul comunei Vișeu de Jos

0
164

În primăvara acestui an tânărului Denis Florin Năsui i s-a propus, de către conf. univ. dr. Claudiu Butculescu, președintele Asociației „Prietenii Culturii”, să scrie o carte, a cărei publicare să fie susținută de asociație.
Denis Florin Năsui s-a pus pe treabă și, în mai puțin de jumătate de an, a reușit să documenteze volumul „Din trecutul comunei Vișeu de Jos”, volum ce a fost lansat la mijlocul lunii septembrie, în Vișeu de Jos.
La numai 17 ani, aflându-se abia la jumătatea studiilor liceale, Denis Florin Năsui și-a asumat scrierea unei cărți despre oameni, locuri și fapte din istoria localității sale natale. Este prima lucrare de acest fel despre localitatea Vișeu de Jos, o „scurtă monografie”, așa cum a fost numită chiar de autor.
La evenimentul de lansare a participat primarul localității, Gavrilă Șimon, directorul Centrului Cultural-Social Vișeu de Sus, dr. Anuța Pop, prof. Vasile Tomoiagă – profesorul de istorie ce i-a insuflat dragostea pentru acest domeniu, cunoscători și cercetători ai istoriei, cu articole și volume în domeniu – Vasile Coman, dr. Nicoară Mihali, profesori, dar și tineri ce au venit să fie alături de colegul și prietenul lor.
„Prima monografie referitoare la istoria comunei Vișeu de Jos a fost lansată cu succes! Am dus la bun sfârșit ceea ce mi-am propus în martie anul acesta. O carte scrisă în pandemie! Cercetarea a fost asiduă. Cei care o să citiți o să aflați multe informații referitoare la trecutul satului nostru” – spune Denis Năsui.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.