Despre obiceiurile alimentare

0
138

Cunoștințele privind alimentația sunt deosebit de importante, deoarece nevoia de hrană nu încetează niciodată, nici când ești sănătos, nici când suferi de anumite boli. Statisticile arată că, în cursul vieții, un om consumă între 40 și 50 tone de alimente. Deci nu e de mirare că obiceiurile alimentare sunt decisive pentru sănătatea noastră.
Se insistă tot mai mult asupra relației dintre nutriție, sănătate și boală, concepția că bolile civilizației sunt legate de stilul de viață și că ele pot fi prevenite reprezentând cea mai importantă descoperire medicală a secolului XX. Fiindcă alimentația ne afectează pe toți, indiferent unde trăim, dar mai ales ce mâncăm. În ultimii ani, s-au observat efectele nutriției asupra imunității, asupra musculaturii sau funcției antioxidante.
Dacă aruncăm o privire asupra datelor statistice, observăm că în anul 1900, aproximativ 10-15% dintre oameni mureau de boli cardiovasculare și de accidente vasculare cerebrale. Astăzi, s-a ajuns la 45%. În anul 1900, 6% dintre oameni mureau de cancer. Astăzi, procentul a ajuns la 25%.
Și concluzia. Principalii factori de risc pentru aceste afecțiuni sunt alimentația excesivă cu produse animale și lipsa de mișcare, fapt care duce la concentrații crescute de grăsimi în sânge, obezitate și hipertensiune arterială. La care se adaugă alcoolul și tutunul! Lecții de învățat pentru drumul spre o sănătate mai bună!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.