🕮 Lecții de învățat 🕮 Cartea a doi prieteni

0
99

Visul american nu-i pentru oricine și e greu de realizat, atunci când pornești de la zero. Există însă cazuri remarcabile de oameni care au ajuns în Statele Unite și s-au reinventat. Unul dintre ele este scriitorul Elie Wiesel. Supraviețuitor al Holocaustului și laureat al Premiului Nobel pentru pace. O figură remarcabilă a secolelor XX și XXI.
Născut la Sighetu Marmației, Elie Wiesel a fost deportat împreună cu familia la Auschwitz, unde aveau să-și găsească sfârșitul mama, sora mai mică și tatăl său. Primește Premiul Nobel pentru pace în 1986, iar din 1996, membru al Academiei Americane de Artă și Literatură. Autor a peste 50 de cărți. Printre ele și una scrisă împreună cu fostul președinte american Barack Obama. S-au cunoscut pe vremea când Obama era student. Prietenia dintre ei s-a legat, însă, în 2009, când Wiesel a fost invitat să-l însoțească pe președintele american într-o vizită la fostul lagăr de concentrare de la Buchenwald. Unul dintre locurile simbolice ale Holocaustului.
Cu toată agenda super-încărcată, Obama își făcea timp pentru prietenul său. Cinau uneori, vorbind despre filozofie, reflectând despre lumea în care trăim. Acum mai bulversată ca oricând. Dar niciodată cei doi nu vorbeau despre politică.
Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.