Restanță stabilită la „masa verde”

0
130

Din cele trei restanțe programate în Liga 3, Seria 10 duminică, 22 noiembrie, s-au desfășurat două, a treia urmând să fie decisă de Comisia de Disciplină a FRF la „masa verde”.

• ACS Unu Fotbal Club Gloria Bistrița – CSM Satu Mare 2-1
• CSC Sânmartin – Sportul Șimleu Silvaniei 1-1

A treia restanță, cea dintre SCM Zalău și CAO 1910 Oradea, nu a avut loc nici a doua oară, formația de pe prima poziție neprimind acceptul DSP Sălaj să joace acest meci din cauza a două cazuri pozitive de Covid-19. Curioasă decizia DSP-ului din județul vecin, cu atât mai mult cu cât în lotul celor de la Zalău au mai existat cazuri de-a lungul turului de campionat, iar DSP Sălaj nu a blocat niciun meci. Multe echipe profită de regulamentul aplicat de FRF datorită pandemiei cu coronavirus și nu respectă noțiunea de fair-play, încercând să câștige meciurile la „masa verde”, cu justificarea că au persoane infectate, dar de fapt realitatea e cu totul alta. Am văzut și zilele trecute un caz în Liga 2, Unirea Slobozia – CSM Slatina, partidă amânată în prima fază din cauza grupării ialomițene. La rejucare au apărut cazuri la Slatina, iar Slobozia a pierdut meciul la „masa verde”. Subit, formația olteană și-a revenit miraculos și la trei zile a jucat etapă de campionat. Forul de specialitate ar trebui să devină mult mai drastic din acest punct de vedere și să prevadă sancțiuni radicale echipelor care se pretează la astfel de șmecherii, acestea dăunând grav fotbalului românesc, și care continuă să fie tot mai bolnav și fără șanse de redresare.
Indiferent de ce va hotărî FRF, atât asupra acestui joc, cât și a celui dintre Luceafărul și CSM Satu Mare, locurile echipelor din Maramureș nu vor avea de suferit. Minaur va încheia anul pe locul secund, probabil la patru puncte în spatele liderului, iar Progresul Șomcuta va staționa pe poziția a opta.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.