Ziua Recunoștinței

0
77

Americanii știu să mulțumească pentru ceea ce au. De pe vremea președintelui Lincoln există obiceiul ca Ziua Recunoștinței să fie sărbătorită în a patra zi de joi din luna noiembrie a fiecărui an, sărbătoarea rămânând neschimbată din 1863.
Chiar dacă nu este sărbătoare națională, „Thanks­giving Day”este celebrată într-un mod special. Masa este decorată cu ghirlande colorate și cu roadele pământului, nelipsind merele, strugurii, portocalele, porumbul, toate simbolizând abundența. Afară, crizantemele, care rezistă frigului, aranjamente din ramuri și frunze, dovlecii, completează frumusețea toamnei și armonia sărbătorii.
Potrivit tradiției, meniul include, obligatoriu, curcanul, porumbul, do­­vleacul, cartofii dulci, sosul de merișor. Curcanul trebuie să fie mare, bine rumenit și umplut cu tot felul de legume, mirodenii și ierburi aromate.
Familiile și prietenii se adună în jurul mesei, la o cină copioasă, bucurându-se de lucrurile bune care s-au întâmplat de-a lungul anului și mulțumind pentru ele. Nu lipsesc în această zi paradele și întrecerile sportive, care adună mulțimea dornică de bună dispoziție. (Anul acesta nu va mai fi la fel; Ziua Recunoștinței va fi doar în familie. Și nu cu mai mult de 10 persoane, aflu de la Ioana).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.