„Undă verde” pentru importul de medicamente Siofor şi Euthyrox

0
20

Bolnavii cu tiroida şi diabeticii sunt în continuare disperaţi că pe piaţa medicamentelor din România nu se mai găsesc Euthyrox şi Siofor, medicamente vitale pentru aceştia. Farmaciile primesc foarte puţine cutii şi vând câte o folie, cu porţia, pentru ca aceste medicamente să-i ajute pe cât mai mulţi bolnavi.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că a semnat un Ordin prin care dă undă verde ca aceste medicamente să fie aduse în ţară prin import paralel, în cantităţi suficiente. Criza ar trebui să se rezolve în perioada următoare. Ordinul semnat de Vlad Voiculescu vizează aducerea în România, prin import paralel, a celor două medicamente vitale pe care pacienţii le-au găsit cu greu sau deloc în farmaciile din România pe tot parcursul anului trecut. Pentru ca medicamentele să nu mai dispară, este nevoie de creşterea preţurilor, în condiţiile în care în România, preţul medicamentelor este fixat prin lege la cel mai mic nivel din Uniunea Europeană.
Dacă în cazul Siofor, pe piaţă există şi alternative (medicamente care conţin aceeaşi substanţă activă – clorhidrat de metformină ), în cazul Euthyrox, pe piaţa din România mai există un singur medicament cu aceeaşi substanţă activă – levotiroxină – Accu-Thyrox, un medicament sub formă de picături, însă şi acesta a fost de negăsit.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.