Liceele „George Pop de Băsești” își sărbătoresc patronul spiritual

0
14

An de an, liceele particulare „George Pop de Băsești” din Maramureș sărbătoresc, în luna februarie, „Zilele George Pop de Băsești”, pe parcursul cărora elevii și cadrele didactice iau parte la diverse activități menite să pună în lumină personalitatea patronului spiritual.
În acest context, ieri, 23 februarie, s-au comemorat 102 ani de la trecerea în neființă a lui George Pop de Băsești, eveniment marcat printr-o întâlnire la care au luat parte, fizic și virtual, elevii și cadrele didactice ale liceelor particulare care îi poartă numele.

Evenimentul a fost marcat și la liceul din Sighetu Marmației. În fotografie, elevul Sebastian Lihet, protagonistul uneia dintre activități
Evenimentul a fost marcat și la liceul din Sighetu Marmației. În fotografie, elevul Sebastian Lihet, protagonistul uneia dintre activități

„La 23 februarie 2021, când comemorăm 102 ani de la trecerea în Pantheonul eternității a „Bătrânului nației – GEORGE POP DE BĂSEȘTI”, mare OM politic și de stat, un MODEL de patriot și iubitor de neam și de țară, Președintele Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918, considerat de contemporanii săi „un trimis al Providenței” se cuvine spre mulțumirea sufletelor noastre, să-i aducem un pios omagiu și să ne exprimăm întreaga recunoștință pentru modul absolut unic, în care și-a dedicat întreaga viață și s-a jertfit, pentru cauza și libertatea poporului ro­mân, pentru împlinirea Visului de aur al românilor, Unirea cea Mare. Liceele Particulare „George Pop de Băsești” Ulmeni, Baia Mare, Vișeu de sus, Sighetu Marmației, Satu Mare și Târgu Lăpuș, al căror Patron spiritual este, sărbătoresc an de an, în luna februarie „Zilele George Pop de Băsești”, prilej cu care, prin activități multiple, pun în lumină „Crezul Patriarhului de la Băsești” acela „de a emancipa și a înnobila neamul românesc prin educație și prin cultură”. El însuși ctitor de școli și de lăcașuri de cultură, un adevărat Mecena al vremurilor sale, recunoscut și admirat chiar de către adversarii săi politici spunea: „Cel mai mare prieten al omului este conștiința: ea nici nu te mințește, nici nu te lingușește, ci îți arată așa cum ești!”. Binecuvântată să-i fie MEMORIA și urmat EXEMPLUL!”, a punctat prof. Aurora Pușcaș, președintele fundației „Sf. Anton de Padua”, fondatoarea liceelor particulare „Geor­ge Pop de Băsești”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.