„Stejarii” au câștigat dramatic meciul cu Portugalia din Rugby Europe Championship

0
54

Naționala de rugby a României a câștigat sâmbătă cu mari emoții cel de-al doilea meci din Rugby Europe Championship, jucat în deplasare cu Portugalia, stejarii marcând punctele victoriei la ultima fază de joc.

Portugalia – România s-a încheiat 27-28, sâmbătă după-amiază, în etapa a doua a Rugby Europe Championship.

Stejarii au punctat primii din lovitură de pedeapsă, în debutul meciului, prin Vlaicu (0-3, min. 4), însă lusitanii au revenit cu un eseu transformat (7-3, min. 11) și cu o lovitură de pedeapsă, ducând scorul la jumătatea primei reprize la 10-3.

România a trecut în jumătatea adversă, forțându-i pe portughezi să greșească, ceea ce a dus la două lovituri de pedeapsă transformate de Vlaicu în minutele 21 și 29, reducând diferența la 10-9. Profitând de mai multe mici erori ale tricolorilor, gazdele au reușit un nou eseu cu 5 minute înainte de pauză (17-9, min 35). România a avut un atac prelungit pe finalul reprizei, trecând câteva minute bune dincolo de cele 40 regulamentare, fără să reușească însă să fructifice la rând mai multe situații favorabile de a culca balonul în terenul de țintă advers.

După revenirea de la vestiare, România a redus dezavantajul, Savin reușind un eseu, netransformat (17-14, min. 49). Stejarii au avut din nou un moment de cădere, cu alte erori simple de transmitere a balonului, ceea ce a facilitat portughezilor marcarea unui eseu transformat și alte 3 puncte din lovitură de pedeapsă (28-14, min. 67).

În acest moment, stejarii aveau nevoie de două eseuri transformate, pentru a câștiga. Primul l-a reușit Onuț, în minutul 74 și l-a transformat Plai (27-21, min. 75). Cu 30 de secunde înainte de final s-a repetat scenariul din Rusia, tricolorii beneficiind de o margine, la 5 metri de linia de țintă a lusitanilor. De data aceasta, execuția a fost impecabilă, molul rulant format reușind să ducă balonul până la eseu. Pe care Melinte l-a transformat cu mari emoții, aducând in extremis victoria României.

Stejarii bifează primul succes (fără bonus ofensiv) din Rugby Europe Championship, care contează și ca preliminarii de calificare pentru Cupa Mondială.

România are acum 5 puncte și e momentan pe locul 2, urmând să joace pe 20 martie cu Spania, pe teren propriu.

Meciurile României la #REC2021:
6 martie, Soci, Rusia – România 18-13
13 martie, Lisabona, Portugalia – România 27-28
20 martie, România – Spania
27-28 martie, Georgia – România
3-4 iulie, România – Belgia/Olanda.

Stejarul Florin Vlaicu, a șaptea „minune” a rugby-ului mondial

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Internaționalul român Florin Vlaicu, component al naționalei de rugby a României, a depășit sâmbătă pragul de 1.000 de puncte înscrise în carieră. Acesta a transformat 3 lovituri de pedeapsă în meciul câștigat de România cu 28-27 împotriva Portugaliei.

Florin Vlaicu devine astfel cel de al 7-lea jucător care depășește pragul de 1,000 de puncte marcate în carieră din întreaga istorie a rugby-ului mondial. El este totodată și singurul jucător profesionist de rugby aflat în activitate, care a atins acest prag.

Florin Vlaicu deține recordul de selecții la reprezentativa tricoloră, cu 126 de prezențe.

A fost selecționat pentru prima dată la echipa națională a României pentru un meci de Cupa Europeană a Națiunilor împotriva Ucrainei, în 2006. A participat la trei ediții ale Cupei Mondiale de Rugby, în Franța 2007, Australia/Noua Zeelandă 2011 și în Anglia 2015, marcând 28 puncte în total, în cadrul acestei competiții, cifră record pentru un rugbyst român.

Cu reușitele de sâmbătă, Vlaicu adună în total 1007 puncte, dintre care 14 au fost eseuri, 175 transformări de eseu, 193 lovituri de pedeapsă transformate și 4 droap-goal-uri.

(sursa: Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.