Condamnări definitive cu executare pentru membrii a două grupări infracționale specializate în falsificarea documentelor de identitate

0
24

6 inculpați, dintre cei 11 membri ai unui grup infracțional specializat în falsificarea unor seturi de documente de identitate (cărți de identitate, permise de conducere, pașapoarte, inclusiv cu viză de călătorie în SUA), au fost condamnați definitiv, în data de 10 martie 2021, pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat.
Cea mai mare pedeapsă aplicată de Curtea de Apel Cluj este de 8 ani și 8 luni închisoare cu executare, iar cea mai mică este de 2 ani închisoare cu executare în regim de detenție.
Față de alți 4 inculpați, instanța a menținut decizia Tribunalului Maramureș care a dispus condamnarea acestora la pedepse cuprinse între 3 ani și 3 luni închisoare și 2 ani și 8 luni închisoare pentru infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale. În ceea ce-l privește pe cel de-al 11-lea inculpat, acesta a decedat.
Anterior, într-o cauză similară, Curtea de Apel Cluj a hotărât condamnarea definitivă a 5 inculpați pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență, complicitate la trafic de influență, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la pedepse cuprinse între 1 an închisoare și 5 ani și 4 luni închisoare. Dacă față de 4 dintre persoanele condamnate s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unor termene de încercare, față de coordonatorul grupării, instanța a dispus ca acesta să fie condamnat la pedeapsa de 3 ani și 10 luni închisoare, cu executare în regim de detenție.
În cauză, cercetările au fost demarate în anul 2014, în două dosare penale privind probarea activității infracționale a două grupuri infracționale independente (formate din 13, respectiv 5 suspecți), ai căror membri acționau conectat, la nivel județean și transfrontalier, în scopul falsificării unor seturi de documente de identitate, la solicitarea unor persoane, contra unor sume de bani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.