Zaharia Văsuț, campionul minții

0
27

Din seria manifestărilor dedicate aniversării a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, instituția con­tinuă să prezinte povestea unor colegi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, colegi care sunt pasionați și de sport și care au devenit campioni la disciplinele pe care le-au practicat de mici sau o fac în continuare.
Unul dintre aceștia este maiorul Zaharia Văsuț, campionul minții în cadrul unității maramureșene, veleitățile pentru această disciplină, șahul, fiind descoperite la vârsta de 7 ani. Datorită perseverenței sale în această ramură de sport, supranumită și „sportul minții”, ofițerul maramureșean a câștigat de-a lungul timpului numeroase premii la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne și nu numai. Pe lângă participarea la diverse competiții, Zaharia Văsuț este și inițiator de peste 20 de ani la Clubul Sportiv Tinere Speranțe Baia Mare, unde îndrumă copiii să deprindă secretele șahului.
În vitrina cu trofee, Zaharia Văsuț și-a adăugat o grămadă de premii, printre cele mai renumite fiind locurile I din anii 2018 și 2020, clasarea pe poziția secundă în 2014, 2016 și 2019, dar și locul III din 2017, premii adjudecate în cadrul competițiilor organizate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Maiorul Zaharia Văsuț activează din anul 2005 în unitatea Inspectoratului de Jandarmi Maramureș, în prezent făcând parte din cadrul Compartimentului de Formare Profesională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.