Inspectorii de muncă vor colabora cu transportatorii rutieri și cu Aeroportul pentru munca în străinătate

0
59

Maramureșenii care se încumetă să meargă la muncă în străinătate sunt sfătuiți să nu accepte cu uşurinţă ofertele de muncă prin intermediul unor persoane sau prin intermediul anunţurilor on-line și să verifice dacă agenţiile care oferă loc de muncă în străinătate sunt înregistrate la ITM.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș a luat legătura cu transportatorii rutieri și cu reprezentanții Autogării și ai Aeroportului Internațional Baia Mare, solicitând să fie chemați la fața locului atunci când se înregistrează curse cu muncitori care se deplasează în alte state.
Purtătorul de cuvânt al ITM Maramureș, Mircea Onea, atrage atenția maramureșenilor care merg să lucreze ca muncitori sezonieri în străinătate să se informeze cu privire la drepturile și obligațiile ce le revin.
O recomandare aparte este aceea de a-și pune serioase întrebări în cazul în care li se solicită bani pentru mediere. Muncitorii mai sunt atenționați să nu semneze niciun document fără să-i cunoască conţinutul și fără să-l înțeleagă, să solicite un exemplar al contractului individual de muncă redactat în limba română și semnat înainte de plecarea din România, să nu accepte achitarea unor sume de bani cu titlu de comision, garanţii sau cheltuieli de transport neefectuat, să nu cedeze nimănui dreptul de a încasa banii pentru munca prestată.
De asemenea, se recomandă ca maramureșenii să intre pe site-ul ITM pentru a verifica lista cu agențiile și firmele de mediere. Tot acolo se vor găsi ghidurile necesare privind munca în străinătate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.