Un fermier dă Primăria Șomcuta Mare în judecată

0
249

În anul 2014, crescătorul de vaci de lapte Ducu Buhai, din satul Vălenii Șomcutei, a închiriat 17,5 ha de pășune pentru cele 40 de vaci ale familiei sale, dar în anul 2021 Primăria Șomcuta Mare nu i-a mai eliberat adeverință că folosește această pășune comunală (în urma conflictului pe care îl are de cîteva luni cu autoritatea locală), așa că a contactat un avocat și își va căuta dreptatea în instanță.
Problema grea este că fermierul a semnat contract de agromediu cu APIA Maramureș pe 5 ani, din care s-au scurs doar 3 ani, iar nerespectarea va aduce sancțiuni bănești, așa că Ducu Buhai este obligat să deschidă procesul civil cu primăria. Ne-a declarat că situația este încîlcită, în sensul că primăria i-a reziliat contractul de închiriere, cu toate că impozitul și taxele din contract au fost plătite. În orice caz, azi, fermierul nu mai este dator cu bani la bugetul local. Instanța va decide cine are dreptate, zice fermierul.
• Conflictul cu primăria și drumurile la avocat l-au costat mult: din cele 30 ha de culturi de primăvară, pînă acum (18 mai 2021) a semănat doar 10 ha. A cumpărat recent 15 vaci de rasă Bălțară românească din județul Tulcea și are grijă să se adapteze la noile condiții de deal. Se pregătește apoi să cosească, peste vreo două săptămîni, iarba de Sudan înspicată. În concluzie, fermierul consideră că primăria nu-i respectă pe crescătorii de vaci și pe producătorii de lapte și brînză, ci le caută nod în papură…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.