Casă țărănească autentică în Coltău

0
48

Castelul Teleki din Coltău a fost restaurat, însă în urma lucrărilor au rămas mai multe materiale care vor fi folosite la construcția unei case țărănești autentice.
Aceasta va fi amplasată în parcul castelului și va fi practic o casă muzeu, la rândul ei. Cel puțin acesta este proiectul primarului comunei. Lucrările vor fi executate în regie proprie de către primărie, cu costuri minime pentru bugetul local.
„Mi-am propus să facem o casă țărănească, fiindcă în Coltău nu mai există niciuna. Aceasta va fi construită din materialele rămase de la castel. Din grinzile vechi de la 1860 vom face structura. De asemenea, va fi învelită cu stuf, fără curent, fără nimic din epoca modernă, exact cum a fost mai demult.

Așteptăm să facem o estimare a lucrărilor, să vedem cât ar costa asta pentru bugetul primăriei. Însă o vom construi cu angajații noștri, în regie proprie și vom cumpăra doar materialele care lipsesc. O vom amplasa în parcul castelului, dar lângă masa de piatră unde a scris Petőfi poezii. Acolo nu va deranja deloc, din punct de vedere vizual, parcul. M-am consultat și cu firma care ne-a făcut revitalizarea parcului. Casa va fi mobilată cu exponate vechi, originale, va fi o casă muzeu practic” – a spus primarul Lajos Csendes.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.