Minaur și-a adus pivot angolez

0
50

Minaur continuă să se întărească pentru sezonul viitor în vederea unei ediții de campionat mult mai prolifice decât precedenta, când s-a clasat doar pe poziția a șasea în Liga Zimbrilor. După acontarea portarului ucrainean Anton Terekhov și a interului dreapta brazilian Anderson Mollino da Silva, formația băimăreană s-a întărit și pe postul de pivot.
Gabriel Massuca Teca este ultima achiziție în tabăra CS Minaur, jucătorul în vârstă de 30 de ani fiind titular pe postul său în naționala Angolei. Teca este la prima experiență în afara țării sale, până acum viitorul handbalist al Minaurului evoluând doar pentru echipa din țara natală Deportivo Primeiro de Agosto Luanda.
Cu naționala Angolei a participat la Campionatele Mondiale din 2017, 2019 și 2021. În 2017, când Angola a cucerit medalia de bronz, a marcat 24 de goluri în cele 7 partide disputate, la CM din 2019 a înscris 19 goluri tot în 7 meciuri, iar la CM din 2021 în cele șase partide a marcat de 13 ori.
Gabriel Massuca Teca va fi primul jucător angolez care va fi legitimat la clubul Minaur.

Pivot și din Ucraina

Echipa masculină Minaur dorește să se betoneze în toate compartimentele și după aducerea pivotului Gabriel Massuca Teca, conducerea băimăreană i-a adus și concurență angolezului. Serhii Petrychenko este jucător de origine ucraineană și a evoluat ultima oară la vicecampioana Slovaciei MSK Povazska Bystrica. Anterior, pivotul care măsoară 2 metri și cântărește 105 kg, a fost legitimat în Republica Moldova, la Kartina TV Tiraspol (2015-2017) și la Donbas (Ucraina) între 2017 și 2019. Ultimii doi ani i-a petrecut la MSK Povazska Bystrica, echipă cu care a devenit vicecampion în 2019-2020 și 2020-2021.
Serhii Petrychenko a fost angrenat în ultima stagiune cu MSK Povazska Bystrica în EHF European, echipă cu care a ajuns până în optimi, și pentru care a înscris 14 goluri în cele patru jocuri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.