41.000 de pachete cu țigări confiscate și trei cetățeni români cercetați pentru contrabandă

0
10

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competență, aproximativ 41.000 pachete cu țigări, marfă care urma să fie comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă. Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 479.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar trei cetățeni români sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
În data de 18 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul 04.00, un echipaj format din polițiști de frontieră aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a observat în curtea unui imobil de pe raza localității Bocicoiul Mare, județul Maramureș, mai multe colete voluminoase, care conțineau țigări de contrabandă. În baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului, ocazie cu care au descoperit într-o anexa a locuinței un număr 50 de colete care conțineau țigări de contrabandă. Drept urmare, coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 39.448 pachete de țigări, de proveniență Duty-free. Întreaga cantitate de țigări în valoare de 461.542 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.
*
Tot ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 18.30, aceștia au depistat pe raza municipiului Satu Mare, trei cetățeni români care se aflau lângă un autoturism marca Daewoo Matiz în care se puteau observa mai multe colete învelite în folie neagră, ce conțineau țigări de contrabandă. Cele trei persoane și autoturismul cu țigări au fost conduse la sediul instituției, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.500 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 17.550 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.