Au demarat consultările pentru elaborarea unui nou model de Contract-cadru

0
21

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Ministerul Sănătății au demarat un proces amplu de analiză și consultare privind elaborarea unui nou model al Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, precum și a normelor de aplicare ale acestuia.
Într-o primă etapă, până în 31 august 2021, vor fi colectate în format electronic propunerile de modificare a Contractului-cadru și a normelor de aplicare ale acestuia.
Pentru această etapă, CNAS a transmis invitații, pentru a contribui cu propuneri, către toți actorii din sistem interesați să participe la elaborarea noului model de Contract-cadru: colegii, patronate, sindicate, asociații profesionale și patronale și asociații de pacienți reprezentative la nivel național.
„Este important să alocăm mai mult timp pentru elaborarea următorului Contract-cadru, astfel încât să putem evalua cât mai bine reglementările pe care le va conține acesta, necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de acordare a serviciilor în sistemul de sănătate. Împreună cu Ministerul Sănătății, ne-am propus un proces transparent de consultări și negocieri, în care vocea fiecărui actor din sistem să fie auzită. Toate propunerile pe care le vom primi vor fi analizate și centralizate, iar rezultatele analizei comune a Ministerului Sănătății și a CNAS, precum și minutele consultărilor și negocierilor vor fi făcute publice”, a declarat președintele CNAS, Adrian Gheorghe.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.