Ce trebuie să știe o companie când angajează un nevăzător

0
27

O companie care angajează persoane cu dizabilități are rezultate financiare mai bune. În plus, angajatorii care au salariați cu dizabilități beneficiază de o serie de facilități fiscale.
La calculul profitului impozabil sunt deductibile următoarele cheltuieli: pentru adaptarea locului de muncă; pentru achiziționarea utilajelor și echipamentelor utilizate în procesul de producție de către persoana cu dizabilități; pentru transportul acestor angajați de la domiciliu la locul de muncă; pentru transportul materiilor prime și al produselor finite la și de la domiciliul persoanei cu handicap, în cazul celor care muncesc de acasă.
De asemenea, sunt deductibile cheltuielile pentru pregătirea, formarea și orientarea profesională, cât și de încadrare în muncă a persoanelor cu dizabilități.
Nevăzătorii pot fi excelenți programatori, profesori, operatori call center, avocați sau consilieri juridici, consultanți financiari, psihologi, scriitori, specialiști în resurse umane.
Mai multe informații utile pentru angajatori și nevăzători în „Ghidul de angajare a nevăzătorilor” realizat de AMAIS: https://ghid.amais.ro/.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.