Tabără internațională de pictură în Baia Sprie

0
18

La Pensiunea Limpedea din Baia Sprie, a avut loc deschiderea oficială a Taberei de Pictură internațională, ajunsă la a 7-a ediție.
De peste o sută de ani, Baia Sprie este un centru de inspirație artistică, o continuare a acelor tradiții remarcabile, localnicii fiind obișnuiți să vadă, ici și colo, șevalete unde natura este transfigurată în poezie și culoare.
De câțiva ani, pensiunea „Limpedea” se alătură altor tradiționale lăcașuri ale Maramureșului, unde grupuri de artiști se întâlnesc în centre creative, pe care astăzi le numim tabere.
Daniel Pop, patronul acestei frumoase pensiuni și un „flămând” după calitate și frumos, invită anual un grup de pictori, oferindu-le, pe lângă materiale, toate condițiile pentru creație.
În cele 7 ediții au fost invitați artiști precum: George Dan (Satu Mare), Lidia Elena Kozma (Baia Mare), Traian Mârza (Alba Iulia), Vasile Ostachi şi George Petrea (Chişinău, Republica Moldova), Nicolae Pop (Satu Mare), Felician Săteanu (Baia Mare), Emil Dobriban, profesor la Universitatea de Arte şi Design „Ion Andreescu” Cluj-Napoca, Nicolae Suciu şi Kovacs Bertalan, profesori la Universitatea de Nord din Baia Mare, secţia de artă plastică, Dobriban-Lini Enikő, Aurel Ţenţ, prof. Cristina Ignatiuc, prof. Karolyi Gyongy, prof. Leszai Margareta, preotul Gheorghe Pop, din Seini și alți artiști valoroși din România, Republica Moldova și Ungaria.
Rezultatele creației lor pot fi admirate la Pensiunea Limpedea, iar ulterior, pe simezele Salonului Artelor de la Biblioteca Județeană „Pe­tre Dulfu” din Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.