Plângere penală împotriva publicațiilor care au răspândit informații false despre deputatul Călin Bota

0
61

Deputatul PNL Călin Bota a depus plângere penală pentru calomnie împotriva mai multor publicații online care au răspândit zilele trecute informații false despre el și despre activitatea sa.
Plângerea penală vizează textele publicate pe: emaramures. ro, ziare.com, comisarul.ro, epochtimes-romania.com, guvernare.net, Banii noștri, în care se fac afirmații grave la adresa deputatului liberal Călin Bota, fără nicio legătură cu realitatea. Potrivit textelor menționate, deputatul PNL ar fi implicat direct în obținerea unor contracte finanțate din bani publici, în calitate de asociat/acționar al unei societăți comerciale beneficiare a contractelor respective. În plângerea penală, deputatul Bota subliniază: ,,În condițiile în care nu am nici o legătură cu societatea respectivă, nefiind asociat sau acționar, fără vreo implicare directă sau indirectă în procedura de atribuire a contractelor respective, apreciez că prin afirmațiile făcute în cuprinsul respectivelor articole, asociate în mod sugestiv cu fotografia subsemnatului, a fost adusă atingere drepturilor nepatrimoniale la onoare, demnitate, reputație și imagine ale subsemnatului. Informațiile false ajunse în atenția opiniei publice, inclusiv a alegătorilor care au votat accederea mea în Parlamentul României, se repercutează asupra imaginii publice, având de suferit atât în planul încrederii acordate ca reprezentant al acestora, cât și al atingerii aduse onoarei și demnității”.
Aceștia vor plăti, în solidar, daune morale în cuantum de 199.999 lei: ,,Am încredere că justiția va face lumină în acest caz clar de calomnie. Doresc să subliniez că sumele obținute în justiție drept daune morale le voi dona pentru susținerea unor copii care au nevoie de ajutor” a declarat deputatul PNL Călin Bota.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.