România, victorie de calificare cu Israelul

0
29

România a câștigat primul meci al primei faze preliminare europene de calificare pentru Campionatul Mondial din 2023, disputat la Cluj-Napoca împotriva naționalei Israelului, 33-30 (18-18), și este ca și calificată în faza secundă a preliminariilor. „Tricolorii” s-au întrebuințat serios pentru victorie, una obținută pe final, consolidată datorită paradelor senzaționale ale portarului Ionuț Iancu, dar și preciziei de la 9 m a lui Demis Grigoraș. CS Minaur are trei reprezentanți în această campanie de calificare, Călin Căbuț, Andrei Buzle și Tudor Buguleț. Însă doar doi s-au regăsit pe raportul de joc, ambii trecându-și numele pe lista marcatorilor, Buzle a marcat de 3 ori, iar Căbuț o singură dată.
„Tricolorii” au jucat aseară împotriva handbaliștilor din Repulica Moldova, partidă care ar fi trebuit să însemne o simplă formalitate, având în vedere diferența evidentă de valoare. Republica Moldova a cedat și în primul meci, cel cu Israelul, scor 31-42.
Xavier Pascual a folosit în disputa cu Israel următorul lot de jucători: Vasile 1 gol, Iancu 1 gol – Grigoraș 8, Thalmaier 6, Șimicu 5, Buzle 3, Dumitriu 2, Rotaru 2, Cumpănici 2, Ghiță 1, Nistor 1, Căbuț 1, Militaru, Szoke, Roșu, Constantina.
Primele două clasate vor obține calificarea în faza a doua europeană a preliminariilor. Turneul final al CM 2023, cu 32 de echipe la start, va avea loc în perioada 12-29 ianuarie, în Polonia și Suedia. Campioană mondială en titre este Danemarca.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.