Maşina CNC care desenează în 3D lemnul în Recea!

0
85

O nouă mică afacere inovatoare s-a ina­u­gurat în Comuna Recea prin proiectul de Consolidare a Economiei Sociale, implementat de primărie. De această dată este vorba despre o făbricuţă de prelucrat lemnul şi derivatele sale într-o serie de moduri interesante.
Investiţia totală se ridică la 100.000 euro, bani pe care administratorul firmei i-a primit gratuit prin proiect. Cu aceşti bani şi-a ridicat făbricuţa şi a creat 5 noi locuri de muncă, pe care are obligaţia să le păstreze minimum 2 ani.
„Investiţia cu hala a costat 20.000 euro. Maşina CNC care frezează şi modelează lemnul, îl şi scrie dacă asta dorim. Programul iniţial se face pe calculator, este unul special, se descarcă pe stik, după care se introduce în baza maşinii CNC, iar apoi dăm comanda de la o telecomandă. Maşina poate să și debiteze. Însă partea interesantă e că desenează pe lemn, MDF şi PAL modele 2D şi 3D. Valoarea ei se ridică la 18.000 euro. Mai avem o maşină care ia din grosimea lemnului până la ce dimensiune dorim. Apoi am achiziţionat în proiect maşina circulară cu freză. Circularul debitează piese de până la 3 metri lungime şi lăţime. Freza face model pe canturi şi îmbinări pentru lambriuri şi tot ce ţine de lemn. Aceasta a costat 8.000 de euro. Mai avem maşina de şlefuit, ce ne permite să facem piese de 2,5 metri lungime şi 80 cm lăţime, datorită mesei culisabile şi ajustabile. Există şi colectoarele de praf de la utilaje, care fac să nu fie praf în hală. Nu în ultimul rând, avem strungul de lemn care permite modelarea lemnului pe rotund (1.500 de euro)”, a explicat tânărul antreprenor Vlad, beneficiarul investiţiei cu fonduri nerambursabile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.