Se caută soluţii pentru problema apei din Ocna Şugatag

0
42

Problema apei insuficiente pe durata sezonului de vară este arhicunoscută şi trenează de ani buni în Ocna Şugatag. Aceasta necesită însă o rezolvare urgentă, cu atât mai mult cu cât localitatea are titulatura de staţiune balneoclimaterică de interes naţional.

„La alimentarea cu apă mai avem o problemă. Asta din cauză că proiectul iniţial a fost gândit şi făcut în urmă cu mulţi ani, dar subdimensionat la realitatea zilelor noastre. Cei care au întocmit atunci documentaţia (în anii ‘90) nu au gândit reţeaua pentru viitor, nu au luat în considerare faptul că Ocna Şugatag se va dezvolta. Sunt mai mulţi factori care determină acum probleme în alimentarea cu apă. În primul rând, sunt conductele vechi ce nu ne permit să transportăm mai multă apă, deşi am făcut un bazin suplimentar de 300 mc, astfel că în lunile iulie şi august sunt probleme cu apa. Având din ce în ce mai multe pensiuni, care au bazine cu apă, atât interioare, cât şi exterioare, creşte exponenţial şi consumul de apă. În Ocna există câte 800 de intrări pe weekend, reprezentând doar turişti” – a spus Ioan Oanea, primarul din Ocna Şugatag.
Pe programul Anghel Saligny, prioritară pentru administraţia locală a fost depunerea unui proiect de a realiza încă o sursă de apă, la aceeaşi capacitate ca cea existentă. De asemenea, s-a mai realizat încă o aducţiune suplimentară de apă, prin dren, de la râul Mara. Cu lucrările acestea se va acoperi circa 95% din necesarul de apă al comunei, mai spune edilul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.