Zestrea Maramureşului a ajuns în Argeş

0
16

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a vernisat la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești expoziția itinerantă ”Din Zestrea Maramureșului”. Expoziția invită publicul la un periplu în universul țăranului maramureșean, pentru a descoperi un crâmpei din zestrea care a făcut Maramureșul (re)cunoscut în țară și în lume.
Obiectele de patrimoniu care fac parte din expoziție evidențiază elementele primordiale din organizarea interiorului casei tradiționale maramureșene (masa, patul, ruda etc.), în raport cu relația interumană din cadrul familiei.
Piesele de port popular, podoabele, textilele de uz gospodăresc și ceramica, întregesc atmosfera și introduc vizitatorii în căldura și intimitatea caselor străvechi din Maramureșul de odinioară.
Acest demers expozițional face parte din programul de promovare și valorificare a patrimoniului Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, fiind a doua expoziție itinerantă din acest an, după cea găzduită de Muzeul Țăranului Ro­mân în luna aprilie.
Expoziția „Din zestrea Maramureșului” va rămâne la Muzeul Golești până la finalul lunii august.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.