Demersuri pentru modificarea Legii economiei sociale

0
11

Asociația ASSOC are ca obiectiv dezvoltarea activităților de economie socială. În acest context, în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramures, a fost organizată o întâlnire prilejuită de Ziua Economiei Sociale.
Participanții au discutat despre dezvoltarea și viabilitatea sectorului de economie socială în județul Maramureș, iar directorul AJOFM Maramureș, Mihaela Oana Oșanu, a prezentat, în rezumat, cadrul legal actual, dar și situația la nivelul județului. Maramureșul chiar are proiecte de succes, iar unele dintre ele sunt inițiate de ASSOC. Mai mult, Maramureșul se situează pe locul al treilea la nivel național în ce privește numărul ridicat de întreprinderi sociale.
“De peste un deceniu, activăm în acest domeniu. Ne-am concentrat eforturile pe găsirea unor soluții de programe economice care să le permită persoanelor cu dizabilități să devină autonome și să nu fie dependente de serviciile sociale”, a arătat președintele ASSOC, Florian Sălăjeanu.
Reprezentanți ai întreprinderilor sociale locale au fost prezenți la întâlnire și au punctat atât succesele, cât și problemele cu care se confruntă. De altfel, ASSOC face demersuri pentru îmbunătățirea cadrului legislativ, asociația venind cu propuneri clare de modificare a Legii economiei sociale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.