Red Bull Racing – dublă în Marele Premiu de Formula 1 de la Barcelona

0
12

Pilotul olandez Max Verstappen, campionul mondial în exercițiu în Formula 1, a câștigat duminică Marele Premiu al Barcelonei, fiind urmat de coechipierul său Sergio Perez. Olandezul a trecut prima dată în acest sezon pe poziția de lider al clasamentului.

După ce weekend-ul fusese dominat de Charles Leclerc, care a plecat din pole possition și a condus categoric primele 27 de tururi, o problemă tehnică l-a determinat pe monegasc să se retragă din cursă.

Verstappen a profitat și s-a impus la capătul celor 66 de tururi de circuit, după ce în turul 49, Sergio Perez i-a cedat prima poziție, pe care mexicanul o ocupa în acel moment.

În urma acestei victorii, Verstappen a trecut în fruntea clasamentului general, pentru prima dată în acest sezon, cu un total de 110 puncte, fiind urmat de ghinionistul Leclerc, cu 104 puncte, și Sergio Perez, cu 85.

Lewis Hamilton a încheiat pe 5, după ce a recuperat 14 poziții, începând din primul tur, când s-a aflat pe locul 19.

În clasamentul general al echipelor Read Bull Racing a preluat conducerea cu 195 de puncte, fiind urmată de Ferrari, cu 169, și Mercedes, cu 120.

„Da, am ieșit în decor, doar că am pierdut partea din spate. Eram în tren și încercam să depășesc, dar DRS-ul meu nu a funcționat întotdeauna, ceea ce a îngreunat situația.” A spus Verstappen la interviurile de la final.

„Am avut strategia de a ajunge din nou în față și de a ne face propria cursă. Un început dificil, dar un final bun! Am încercat să rămân concentrat, ceea ce nu este întotdeauna ușor.

Sunt foarte fericit că am câștigat și, de asemenea, foarte fericit pentru Checo. Un rezultat grozav pentru echipă”.

(sursa: Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.