Sabin Indre, din Buciumi, câștigător la concursul de gulaş din Ciolt

0
100

De sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena, pe Valea Scăriței, din apropierea satului Ciolt, s-a derulat un concurs de gulaş, organizat de Ioan Marchiș – președintele Asociației Culturale “Cioltișorul” Ciolt, cu sprijinul lui Vasile Maxim, proprietarul terenului.
În competiție au intrat concurenți veniți din Lăpușul Românesc, Baia Mare, Buciumi Berchezoaia și Ciolt. Multe familii prezente pe Valea Scăriței și-au amenajat standuri pentru picnic, unde și-au invitat atât membri de familie cât și prietenii, la degustat din produsele tradiționale pregătite pentru această zi de sărbătoare.
Fiecare echipă a fost formată din câte 3 participanți. Preparatul culinar a fost evaluat de un juriu format din: preot dr. Daniel Achim, președintele comisiei, Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare, Dani Marchiș – câștigătorul ediției de anul trecut, bucătar Master Chef Adrian Grama, prof. Amalia Mureşan, Vasile Șilimon și Marian Pop.
La degustare, fiecare membru al juriului a acordat trei note pentru: culoare-aspect, consistență și gust.
În urma deliberării, câștigător a fost declarat Sabin Indre din Buciumi, care a făcut echipă cu Alina Indre și Gavril Indre. Pe locul al doilea s-a clasat echipa din Lăpușul Românesc, condusă de Nicolae Nechita, împreună cu Nicu Podea și Grigore Coman. Locul al treilea a revenit echipei din satul Ciolt, formată din Tinu Ciolte, Sică Pop și Lăzăruc Chiș.
De asemenea, s-a acordat premiul “Lingura de lemn” Asociației IPA-Regiunea 4 Maramureș, pentru cel mai frumos stand de concurs, premiul fiind ridicat de către inspectorul-șef ct. cil. Marian Pițiș.
Premiul pentru “Cel mai autentic bucătar” i-a revenit lui Radu Raț, din cadrul I.P.A. Regiunea 4 Maramureș, iar cea mai frumoasă concurentă a fost aleasă Ancuța Rațiu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.