Se circulă, dar nu e gata • „Audit” al podului de la Seini-Pomi

2
941

Se circulă pe podul de la Seini spre Pomi, dar totuși nu e gata. Am mers recent în zonă, cu gândul de a înțelege utilitatea podului și de a vedea cât e de circulat.
Prima observație: se toarnă, abia acum, asfalt pe drumul care ar lega drumul european 58 de accesul spre pod, înainte de a intra în Seini. Pentru că în centru, ieșirea în mijloc de oraș e oarecum fără noimă. E turnat deja un sens, așa că se circulă “la înțelegere” pe acolo. Podul însă e superb. Am stat o jumătate de oră și „l-am urmărit”. Da, trec mașini, una la câteva minute. Ceea ce ne duce la Google Earth și la observația că un maramureșean care merge pe acolo o face mai cu seamă ca să ocolească aglomerări în trafic. Ceea ce va funcționa cu adevărat cu condiția să existe monitorizare a traficului și panouri informative care să îți atragă atenția.
Trecem podul spre Pomi și dăm de primul semn de românism…o porțiune de drum de câțiva metri a rămas neasfaltată. Dincolo, în interjudețeanul Pomi-Ardusat, se circulă bine, odinioară era cam distrus. Apoi, ieși în Drumul Nordului, în ce direcție vrei. Cu Drumul Rapid însă se schimbă povestea, podul ar deschide acces spre… Europa!

2 COMENTARII

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.