În această lună, calitatea aerului monitorizată în Baia Mare a fost bună

0
35

Agenția de Protecția Mediului Maramureș emite sistematic un buletin pentru informarea publicului cu privire la calitatea aerului în zonele importante din județ. Din graficele acestei luni reiese că indicele general zilnic de calitate a aerului a fost unul destul de bun în Baia Mare.
Acest indice este determinat pentru următorii indicatori: dioxid de sulf (SO2), dioxid de azot (NO2), ozon (O3), pulberi în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni (PM10) și pulberi în suspensie cu diametrul mai mic de 2,5 microni (PM2,5). Datele sunt furnizate de către stațiile automate care fac parte din rețeaua națională de monitorizare a calității aerului. Amplasarea acestora în Baia Mare este după cum urmează: MM1 – bd.București nr.28; MM2 – bd.Unirii nr.9-11; MM3 – Firiza nr.72; MM4 – str.Colonia Topitorilor nr.7; MM5 – str.Lunci nr.22. Astfel, la cele 5 stații automate nu s-au semnalat depășiri ale valorilor limită la niciunul dintre poluanții monitorizați. Calitatea aerului a fost, în general, de la „bună” (MM1, 4 și 5) la „acceptabilă” (MM2 și 3).
Informații suplimentare se pot găsi pe site-ul APM Maramureș la adresa (www.anpm.ro/ web/apm-maramures/ buletine-calitate-aer).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.