A avut loc ședința de constituire a Adunării Eparhiale

0
58

În 23 iunie, în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, a avut loc ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, mandatul 2022-2026. Lucrările s-au desfășurat sub președinția Preasfințitului Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.
Înainte de începerea constituirii Adunării Eparhiale, a avut loc Sfânta Liturghie, urmată de un Tedeum și un moment aniversar, întrucât Preasfințitul Iustin și-a sărbătorit ziua de naștere.
Potrivit Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei, compusă din reprezentanți aleși ai clerului și ai credincioșilor, în proporție de o treime clerici și două treimi mireni, aleși pe termen de 4 ani, dar nu mai mult de două mandate (art. 90-91).
În cadrul ședinței de constituire s-au confirmat membrii aleși (zece clerici și douăzeci de mireni) ai Adunării Eparhiale, care s-au constituit în cinci comisii de lucru.
De asemenea, au fost aleși membrii Consiliului Eparhial (trei clerici și șase mireni) și au fost desemnați cei trei membri (un cleric și doi mireni) care vor reprezenta Episcopia Maramureșului și Sătmarului în Adunarea Națională Bisericească. Un alt punct de pe ordinea de zi a fost alegerea membrilor Consistoriului Eparhial și Monahal (câte trei membri titulari și doi supleanți) și desemnarea, din partea Eparhiei Maramureșului și Sătmarului, a clericilor care vor face parte din Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.