Triplarea traficului • Aeroportul Maramureș, la limită cu personalul

0
321

Călătoriile cu avionul în sezonul estival sunt preferate de mulți turiști pentru a ajunge cât mai repede la destinație. Datorită acestui fapt, pe Aeroportul Internațional Maramureș traficul de pasageri aproape că s-a triplat în această perioadă, în comparație cu începutul anului.
Personalul aerogării face față momentan acestui aflux, însă, cel mai probabil, pe viitor, va fi necesară o suplimentare de personal.
Odată cu ridicarea restricțiilor cauzate de pandemie, populația este dornică de vacanțe în care se ajunge mai repede cu avionul. Astfel, cursele charter sunt extrem de solicitate în sezonul estival, locurile pentru lunile de vară ce vin fiind aproape integral ocupate. „Dacă este să comparăm traficul de acum cu cel din lunile de primăvară, acesta aproape s-a triplat. Asta strict prin apariția curselor charter, pentru că toate biletele la aceste zboruri sunt cumpărate prin agențiile de turism împreună cu pachetele turistice. Cererea este foarte mare. Noi facem față, cel puțin în această perioadă. Avem noroc cu personalul care înțelege situația și se descurcă bine. Toată lumea este bucuroasă că există activitate. Însă știm că va trebui, în măsura în care creşte numărul de curse și de pasageri, să suplimentăm și noi o parte din personal, pentru că în momentul de față func­ționăm la limită”, a explicat Ionuț Caraba, dir. Dezvoltare Aeroportul Internațional Maramureș. Alte măsuri luate de conducerea aeroportului, pentru a evita aglomerația, se referă la extinderea benzii de bagaje. De asemenea, a fost extins și spațiul pentru sosiri, spre a oferi pasagerilor cele mai bune condiții după aterizare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.