Președintele Senatului, Florin Cîțu, și-a anunțat demisia

0
61

Președintele Senatului, Florin Cîțu, și-a anunțat demisia”, a anunțat liderul PNL, Nicolae Ciucă. El a precizat că interimatul șefiei Senatului va fi asigurat de Alina Gorghiu.

„Ținând cont de activitatea guvernamentală și parlamentară, de responsabilitatea PNL și de nevoia de coerență a măsurilor care trebuie luate la nivelul guvernului și în deplină concordanță cu deciziile luate politic la nivelul coaliții, au avut loc discuții, au avut loc dezbateri și în urma acestor discuții, președintele Senatului, Florin Cîțu, și-a anunțat demisia”, a anunțat liderul PNL, Nicolae Ciuc.

El a precizat că funcția de președinte al Senatului, cu delegare de atribuții, va fi exercitată de Alina Gorghiu.

Surse din interiorul PNL au declarat pentru MEDIAFAX că lui Florin Cîțu i s-a reproșat încălcarea articolului 25 din Statutul PNL.

Florin Cîțu: O să fac în continuare politică

Florin Cîțu spune că va face în continuare politică. El spune că Nicolae Ciucă și Lucian Bode i-au cerut demisia: „Nu am vrut săi pun pe colegi în situația penibilă să voteze împotriva conducerii partidului”.

„Președintele partidului și secretarul general mi-au cerut demisia. Mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului. Este o funcție politică. Bineînțeles că, în aceste condiții, nu am vrut să-i pun în situația penibilă pe colegii mei, pe unii dintre ei, să voteze împotriva conducerii paidului”, spune Florin Cîțu.

El precizează că i s-a reproșat că a făcut declarații, „aceleași de ani de zile, împotriva unor măsuri care fac rău românilor”.

„Politică (o să fac mai departe – n.r.), exact ce am făcut înainte. Acestea sunt funcții pe care le primești în urma unei activități pe care o ai, aceea de senator. Funcțiile nu sunt pe viață. (…) Să nu fim ipocriți. Astăzi rezultatele – inflație, dobânzi, perspectivele unei crize majore – nu vin din neant. Există o guvernare… Eu cred că dacă această guvernare nu era cu PSD, rezultatele ar fi fost mult mai bune”, afirmă Florin Cîțu.

El precizează că nu a vrut „niciodată” o guvernare PNL-PSD.

(sursa: Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.