Trafic intens la frontieră

0
26

Suntem în plin sezon estival, iar în weekendul recent încheiat s-a înregistrat un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară.
În acest sens, au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport, prin suplimentarea personalului Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, precum și deschiderea suplimentară a arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.
De asemenea, reprezentanții ITPF Oradea, ITPF Sighetu Marmației și ITPF Giurgiu sunt în contact permanent cu autoritățile de frontieră din Ungaria și Bulgaria, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.
Astfel, vineri, 29 iulie, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalită­țile de control aproximativ 300.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 75.000 mijloace de transport.
PTF Nădlac II a fost cel tranzitat punct de trecere a frontierei, aproximativ 90.500 de persoane (48.500 pe sensul de intrare și 42.000 pe cel de ieșire) trecând frontiera (se lucrează pe 8 artere pe sensul de intrare și 8 artere pe cel de ieșire), constatându-se o creștere semnificativă față de data de 22.07.2022, când 38.500 de persoane au efectuat formalitățile de frontieră (23.500 pe sensul de intrare și 15.000 pe cel de ieșire).
Printre punctele de trecere a frontierei aglomerate în această perioadă menționăm și PTF Petea (jud. Satu Mare), de la frontiera cu Ungaria (se lucrează pe 5 artere pe sensul de intrare și 5 artere pe cel de ieșire), dar și PTF Giurgiu (se lucrează pe 5 artere la intrare și 5 artere la ieșire) și PTF Vama Veche (jud. Constanța), de la frontiera româno – bulgară (o arteră intrare și 2 artere pe ieșire).
În continuare, Poliția de Frontieră recomandă cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.