Schimb de experiență între IPJ Maramureș și Căpitănia de Poliție a Județului Jasz-Nagykun-Szolnok

0
25

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a continuat şi în această vară colaborarea de aproape două decenii cu Căpitănia de Poliţie a Judeţului Jasz-Nagykun-Szolnok, Republica Ungară.
Activităţile desfăşurate au vizat participarea poliţiştilor la misiuni de sprijin operativ pe teritoriul ţărilor de apartenenţă ale celor două instituţii, conform calendarului şi competențelor specifice.
În perioada 8-12 august, doi poliţişti maramureşeni sunt în Ungaria, pe raza de competenţă a Căpităniei de Poliţie a judeţului Jasz-Nagykun-Szolnok, unde acționează alături de colegii lor maghiari. Scopul acțiunilor comune l-a reprezentat asigurarea traficului rutier în condiții optime și a unui climat de liniște și siguranță publică în sezonul estival în zona orașului Solnoca, cu precădere pe D.N. 4, acesta fiind una dintre principalele artere de circulaţie din Ungaria, tranzitată şi de cetăţeni români.
În aceeaşi perioadă, doi poliţişti maghiari sunt cooptaţi în patrule comune constituite cu poliţişti români pe raza de competenţă a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi au acţionat, cu predilecţie, pe D.N.18 Ocna Șugatag și pe D.N. 18 pe raza orașului Vișeu de Sus.
Potrivit mandatelor încredinţate de Poliţiile Naţionale ale celor două ţări, poliţiştii din patrulele comune au participat la activităţile operative organizate la nivelul structurilor partenere, iar în scopul prevenirii încălcărilor de lege s-au implicat activ în relaţionarea dintre turiştii străini şi autorităţi, atât în ce priveşte lămurirea juridică a chestiunilor de conduită, cât şi pentru explicarea prevederilor legale aplicabile pe raza celor două state în materie de ordine publică şi circulaţie rutieră, cu accent pe prevederile legale care reglementează regimul juridic al contravențiilor.
Activităţile comune sunt remarcate atât de membrii comunităţilor locale în raza cărora se acţionează, cât şi de participanţii la trafic, fie cetăţeni români, fie cetăţeni maghiari, toţi apreciind iniţiativa colaborării de acest tip ca fiind benefică tuturor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.