Gală omagială Angela Buciu

0
223

Cu câteva zile înainte de aniversarea a 8 decenii de viaţă şi 60 de ani de cântec, echipa emisiunii ”Drag de România mea” o va sărbători pe artista Angela Buciu în platoul emisiunii. Gala omagială, dedicată doamnei folclorului maramureşean, va fi difuzată duminică, 2 octombrie, ora 15, la TVR 2.
„Angela Buciu este inima Maramureșului. O inimă care bate continuu și care adună iubire și tradiție, valoare și simplitate. N-a avut niciodată nevoie de artificii pentru a scoate în evidență simțirile neaoșe. Fascinantă este întreaga sa carieră, care cuprinde performanțe notabile și care a păstrat vie flacăra tinerei de cândva, care a avut un vis – acela de a da glas pământului și frumuseții din Maramureș. Are peste 150 de melodii în repertoriu, a colindat lumea întreagă și a avut grijă de specificitatea zonei sale” – spun realizatorii emisiunii.
În cadrul galei omagiale, artista va schimba trei costume autentice – de Maramureș Voievodal, Oaș și Codru – va cânta piese din toate trei zonele și îi va avea alături pe elevii săi.
„Sunt foarte fericită ca azi pot oferi mai departe ceea ce Dumnezeu mi-a dăruit. E dărnicie artistică, mult suflet şi dorinţa de a ajuta. Sunt fericită că în emisiunea lui Paul Surugiu – Fuego vor fi lângă mine copiii, mai mari şi mai mici, pe care eu i-am instruit. Ei vor cânta doar piese din repertoriul meu. A spus şi Fuego, şi producătorul, şi toţi: nu putem renunţa la nimic pentru că sunt atâtea lucruri frumoase. Adevăratul folclor aici se găseşte. A fost o bucurie pentru mine. Faptul că ei s-au aplecat cu atâta suflet la realizarea unei asemenea emisiuni, pentru mine înseamnă enorm şi vreau să îi felicit din tot sufletul pe aceşti oameni care au conştientizat ce înseamnă adevăratul folclor”, a mărturisit Angela Buciu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.