Sindicaliștii Sanitas așteaptă să semneze contractul la nivel sectorial

0
48

Contractul colectiv de muncă a fost semnat la nivelul mai multor unități sanitare din județ. Sindicaliștii Sanitas Maramureș au arătat că documentul a fost semnat prima dată la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Au urmat Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul TBC, precum și spitalul din Borșa.
Contractul colectiv de muncă e pe cale de a fi semnat la Spitalul Oră­șenesc din Vișeu de Sus. De asemenea, la Târgu Lăpuș e în curs de negociere, aici se așteaptă sentința de reprezentativitate pentru a putea fi demarată negocierea. Sindicaliștii sunt în negocieri și la Centrul de Transfuzii Sanguine și Direcția de Sănătate Publică Maramureș.
„Cel mai important instrument sindical este contractul colectiv de muncă ce se încheie la nivel de unitate pentru a asigura drepturi suplimentare, ce vin în beneficiul salariaților și asigură o protecție sindicală sporită. Acolo se stabilesc măsuri de protecție socială în caz de închidere, reorganizare, zile suplimentare de concediu de odihnă”, a punctat liderul Sanitas Maramureș, Mircea Ciocan.
Pe de altă parte, la nivel național sunt negocieri pentru contractul de muncă sectorial în sănătate. Mircea Ciocan a precizat că a fost prezent la câteva întâlniri pe această temă, iar acum se estimează că în două săptămâni, contractul va fi semnat. Acest lucru e condiționat de apariția Hotărârii de Guvern ce reglementează acordarea zilelor de concediu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.