PF Daniel, despre etapele prin care este Întâmpinat Domnul Iisus Hristos

0
30

De Praznicul Împărătesc al „Întâmpinării Domnului”, sărbătorit în 2 februarie, Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a punctat că sunt câteva etape sau stări duhovnicești diferite prin care se face această „întâmpinare” a lui Hristos.
„Mai întâi ne bucurăm, asemenea Dreptului Simeon, când sărutăm icoana Mântuitorului Iisus Hristos sau a Maicii Domnului cu Pruncul în brațe. E ca și când L-am purta pe brațele noastre pe Pruncul Iisus, aceasta fiind prima întâlnire harică cu Hristos și aceasta se realizează în stare de rugăciune, pentru că ne rugăm și cerem binecuvântare, iertare și ajutor de la Dumnezeu”, a punctat PF Daniel.
A doua etapă este ascultarea cuvintelor lui Dumnezeu, iar etapa superioară este împărtășirea cu Hristos, „astfel, Hristos nu mai rămâne în fața noastră, ci sălășluiește în noi și devine Viața vieții noastre”.
Patriarhul a mai subliniat că „ne împărtășim cu Hristos și atunci când împlinim poruncile iubirii Lui prin rugăciune și fapte bune. Orice faptă izvorâtă din iubire smerită și milostivă și arătată semenilor noștri este împărtășirea cu Hristos și experiența bucuriei prezenței Lui care folosește mâinile noastre spre a-i ajuta pe cei care cer ajutorul”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.