Momentul marilor investiții în Baia Sprie a fost atins. Ce urmează?

1
468

Dincolo de investițiile obișnuite, în infrastructură, orașul Baia Sprie a reușit, la finalul anului trecut și cu fructificare anul acesta, să înceapă mari proiecte, ce odinioară păreau vise.
Vă reamintim de speranța deschiderii unui parc industrial între Penitenciar și Satu Nou de Sus, blocat peste ani și tărăgănat de localnici sau de consilieri. Acum, autoritatea locală a deschis calea unui parc industrial major acolo.
“Are 20 de hectare Consiliul Județean și a făcut deja drum de acces, mai avem și noi partea noastră, la gardul penitenciarului, am parcelat. O să fiți surprins, avem o mulțime de cereri de la firme mici și mari, care sunt interesate. Zeci de cereri am primit!” – spune primarul Alin Bârda. Dincolo de drumul de centură, spre deal, se schițează alt proiect al județului, cel al aquaparcului, ce a intrat pe făgaș. Iar ca un bonus de atracție turistică, Primăria Baia Sprie lucrează la un proiect de punere în valoare a Dealului Minei.
“Primul pas este transformarea statutului său, în pădure-parc. Apoi, amenajăm perimetrul, la fostele guri de mină, Crăpătura Zorilor, cu trasee tematice și va deveni Parcul Minelor”, spune edilul.
Rămâne ca parcurile industriale, aquaparcul și parcul minelor să devină realități atractive!

1 COMENTARIU

  1. Excelent. succes! proiectul cu dealul Minei ma fascineaza, mereu mi-am dorit sa explorez zona. Ar fi super sa se poata face in siguranta. Sa fie si un loc de popas, cu masute si tot. e o zona foarte faina.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.