Colegiul „Barițiu”, în proiectul național ECERT

0
178

Colegiul Tehnic “George Barițiu” Baia Mare (director, prof. Simona Popescu) este una dintre cele nouă unități de învățământ din țară selectate în proiectul Experți și Centre de Excelență în Rețele de Telecomunicații (ECERT), ediția 2023-2024. Scopul acestuia este de a pregăti cadrele didactice pentru a performa cu elevii în domeniul rețelelor de fibră optică în vederea participării la Olimpiada Națională și Internațională World Skills 2024.
ECERT urmărește să creeze contextul în care următoarea generație de profesioniști în telecomunicații să fie formată după standardele internaționale din domeniu, obiectivul fiind acela de a dezvolta, la nivel național, centre de excelență în rețele de telecomunicații, în care elevii să aibă acces la profesori aliniați la standarde internaționale din domeniu, resurse pentru activități practice de formare și curriculum aliniat la nevoile din industrie, cu focus pe dezvoltarea competențelor necesare la acest moment în industrie.
Potrivit calendarului, în perioada 14-16 februarie, profesorii din liceele selectate – Bacău, București, Cluj-Napoca, Constanța, Deva, Iași, Drobeta Turnu-Severin, Timișoara, Baia Mare – vor participa la un atelier de formare în domeniul rețelelor de fibră optică. Colegiul Tehnic “George Barițiu” Baia Mare va fi reprezentat de prof. ing. Benone Henteș.
Formarea profesorilor în domeniul Rețele de fibră optică este realizată de Asociația de Fibră Optică din România, are o durată de 36 de ore și se derulează până în 31 martie a.c.
În următoarele etape, elevii vor participa la Olimpiada Națională WorldSkills de Rețele de Telecomunicații, faza locală și cea națională, după care va fi constituit lotul național de competitori în rețele de telecomunicații.
Începând cu septembrie 2024, România va fi reprezentată la Olimpiadele Europene și Internaționale World Skills de Rețele de Telecomunicații.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.