Misiuni de salvare a ucrainenilor, derulate în 2022 de ISU Maramureş

0
64

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş (ISU) au fost implicaţi anul trecut în mai multe misiuni de căutare şi salvare a cetăţenilor ucraineni care au luat drumul României, odată cu izbucnirea conflictului armat din Ucraina.
Astfel, în apele râului TISA s-au desfășurat două misiuni de căutare- salvare a 3 persoane de cetăţenie ucraineană. Îm­preună cu Serviciul Public Salvamont Maramureș și Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș, sprijiniți de aeronave IGAV și MAI, s-au executat 5 misiuni de căutare-salvare în zona montană în care au fost salvate 8 persoane.
În urma conflitului ar­mat din Ucraina, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a gestionat afluxul mare de refugiați, fiind asistate 75.916 persoane de cetățenie ucraineană. Totodată, a fost asigurat transportul a 8.013 cetăţeni ucraneni la Centrul Regional Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil din Șomcuta Mare, totalizând 880 de misiuni de transport.
Pe linie de comunicații, în perioada martie-septembrie s-au asigurat serviciile voce-date cu autospeciala Punct de Comandă Mobil în punc­tul de trecere a frontierei Sighetu Marmației, în contextul gestionării fluxului de refugiați din Ucraina. În municipiul Sighetu Marmației, a fost instalată o tabără de cazare temporară, cu o capacitate de 160 de locuri, pentru persoanele provenite din Ucraina.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.