Întâlnire de “mare suflare românească”, în prezenţa autorului basarabean, Leonid Popescu

0
52

Oameni de cultură din Basarabia, Ucraina şi România s-au adunat în 6 aprilie la Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu” din Baia Mare pentru a lua parte la un dublu eveniment: o lansare de carte şi vernisajul expoziţiei de pictură, ambele având acelaşi autor: Leonid Popescu. A fost “o întâlnire de mare suflare românească şi de mare suflet românesc”, după cum a remarcat încă din debutul evenimentului, moderatorul discuţiilor, dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” din Baia Mare.
Cu această ocazie, Leonid Popescu şi-a lansat romanele „Tragedie pozitivă”, „Deportări din Valea Răutului”, „E pus­tie Slatina fără tine”, „Drumuri printre ziduri”. Din cele 5 romane, trei fac referire şi la ţinutul Maramureşului pentru că autorul se declară fascinat de această zonă.
“Aici mă aflu acasă. Visul meu a fost să vin să fac aici o expoziţie de artă plastică. Bunicii mei, părinţii mei au fost din România, iar părinţii mei şi-au dorit să vină să vadă Maramureşul”, a relatat Leonid Popescu.
În cadrul evenimentului s-a vorbit despre cărţile autorului, despre arta lui plastică, dar şi despre Basarabia, Transcarpatia, despre legături de suflet cu oamenii de aici, despre emoţii şi sentimente.
Lansarea de carte a fost precedată de vernisajul expoziției de pictură din Basarabia Moldavă intitulată „Cuvânt românesc în culoare”, a artistului plastic basarabean Leonid Popescu. Expoziția va putea fi vizitată în holul mare al bibliotecii până în 20 aprilie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.