Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare a fost modificat!

0
16

În contextul grevei generale din învățământ, calendarul înscrierii în învățământul primar 2023-2024 a fost modificat de către Ministerul Educației. În perioada 3-18 mai au fost depuse și validate cererile de înscriere de către părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali.
Pentru prima etapă de înscriere, în perioada 29 mai – 6 iunie, vor avea loc: procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere; repartizarea, la școala de circumscripție, a copiilor ai căror părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție și nu au fost repartizați din lipsă de locuri și care au exprimat această opțiune în cererea de înscriere; afișarea, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratelor școlare a listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere.
Pentru a doua etapă de înscriere, în perioada 6-12 iunie vor avea loc: depunerea, la unitatea de învăță­mânt, a cererilor de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinși în etapa anterioară; validarea cererilor de înscriere la unitatea de învăță­mânt aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.
În perioada 13-19 iunie vor avea loc: procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere; afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.
Ulterior, în perioada 1-8 septembrie, vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă în­scriși la vreo unitate de învă­țământ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.