Fericiții Episcopi Martiri, cinstiți în Baia Mare

0
73

Fericiții Episcopi Martiri greco-catolici români au fost cinstiți în Baia Mare printr-un program de rugăciune care a cuprins o seară de veghe și Sfânta Liturghie celebrată de Prea­sfinția Sa Vasile, la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare. Au concelebrat preoții slujitori ai parohiei Sfânta Maria.
Programul a cuprins Vecernia Fericiților Episcopi Martiri, Acatistul Fericiților Episcopi Martiri și Binecuvântarea Euharistică.
„Este al patrulea an în care sărbătoarea Episcopilor Martiri greco-catolici români apare în calendarul Bisericii noastre, este o sărbătoare tânără, o sărbătoare care, precum cea a Sfântului Gheorghe și a Sfântului Dumitru, se înscrie în lista de sărbători ale martirilor și mărturisitorilor care, cu viața lor, și-au pecetluit crezul lor și cu viața lor influențează viața noastră”, a afirmat Preasfinția Sa Vasile Bizău în cuvântul de învățătură din cadrul Sfintei Liturghii, explicând credincioșilor că această sărbătoare trebuie să o simtă foarte apropiată, deoarece Episcopii Martiri greco-catolici au trăit în generația trecută celei pe care o reprezentăm noi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.