Plăți de peste 270 milioane lei în județ pentru Campania 2022

0
22

Din 16 octombrie 2022 și până acum, APIA Maramureș a efectuat plățile pentru Campania 2022, aferente cererilor unice de plată pentru suprafețele de terenuri și schemele/măsurile aplicate de către fermieri, precum și pentru schemele din sectorul zootehnic.
“S-au efectuat plăți în avans, în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie, iar începând cu data de 2 decembrie au început să se efectueze plățile regulare, finale. Pe lângă plă­țile pentru cererile unice de plată, finanțate din Fondul European Agricol de Garantare Rurală (FEGA) și din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR) cu o parte de cofinanțare din bugetul național, s-au mai efectuat autorizări la plată și pentru alte scheme și măsuri, stabilite fie prin regulamente europene, fie prin legislația noastră, finanțate din fonduri europene și din bugetul național, astfel că până acum (NR: jumătatea lunii iunie), prin APIA Maramureș s-au efectuat plăți în valoare de 56 milioane euro, ceea ce reprezintă aproximativ 273 milioane lei. Cu mici excepții, cum ar fi plata pentru acciza la motorină din trimestrul 1 din 2023, care intră în conturi zilele acestea, toate celelalte sume se găsesc în conturile fermierilor. Deci suntem în grafic, deoarece plățile se pot efectua începând cu 1 decembrie a anului depunerii cererii până în 30 iunie a anului următor, însă noi am efectuat plățile în proporție de 99.6% , inclusiv ultimele plăți privitoare la sprijinul cuplat în sectorul vegetal la anumite culturi cum ar fi lucernă, soia, pentru care au aplicat și fermierii din județul nostru”, a spus Florin Urs, dir. exec. APIA Maramureș.
De asemenea, se mai autorizează ultimele dosare cu anumite probleme la care, din diverse motive, fermierii nu și-au clarificat încă anumite neconformități, sesizate în urma controalelor administrative, sau la fața locului, controale efectuate de către inspectorii și funcționarii APIA.
Până la 30 iunie, APIA Maramureș finalizează plățile integral, astfel că bilanțul, referitor la plata aferentă anului 2022 și o parte din 2023, pentru scheme apărute în plus, este unul pozitiv, a conchis Florin Urs.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.