Podul peste Vaser din Vişeu de Sus, reabilitat de urgenţă!

0
75

Reabilitarea şi modernizarea podului peste râul Vaser, în cartierul Ţipţerai din Vişeu de Sus, va începe curând, prin intermediul noului proiect aprobat spre finanțare de către Compania Națională de Investiții prin subprogramul „Lucrări în primă urgență”.
Valoarea totală a investiţiei este de 4,6 milioane lei. Execuţia efectivă propune realizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a podului peste râul Vaser, singura cale directă de acces dinspre centrul orașului către cartierul Ţipțerai – și invers – atât pietonală, cât și rutieră.
În ultimii ani, din cauza fenomenelor hidrometeorologice repetate (inclusiv calamitățile naturale puternice care au afectat acest obiectiv), podul prezintă un grad avansat de degradare și un risc ridicat de producere a unor evenimente nedorite. Din aceste motive, s-au depus eforturi mari pentru obținerea acestei finanțări, tocmai pentru a putea pune în siguranță această zonă foarte aglomerată și a oferi tuturor participanților la trafic o cale sigură de tranzitare, cu atât mai mult cu cât pe acest pod circulă zilnic și mașinile de mare tonaj dinspre Valea Vaserului. Procedura de licitaţie pentru execuția lucrărilor, derulată prin CNI, s-a finalizat de curând, fiind desemnat câștigătorul. În consecinţă, a fost semnat contractul de lucrări, urmând a fi predat amplasamentul și emis ordinul de începere a lucrărilor în cel mai scurt timp cu putință, anunţă primarul Vasile Coman.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.