Operă pentru maramureșeni – ediția a III-a

0
189

Sâmbătă, 8 iulie 2023, la ora 18:00, Muzeul Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare vă invită la o seară dedicată iubitorilor de muzică clasică.
Muzeul nostru are deosebita plăcere de a oferi publicului un eveniment cultural de excepţie. Reprezentanţi de marcă ai culturii muzicale româneşti, din cadrul Operei Naţionale Române din Cluj–Napoca, Academiei Naţionale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi Colegiului de Arte din Baia Mare, vor oferi un concert de muzică clasică, într-un ambient de excepţie – sala „Florilor de mină” – aflată la etajul I al instituţiei.
Soprane, mezzosoprane şi başi vor încânta publicul băimărean şi maramureşean cu un recital de arii şi duete din opere şi operete, producţii de musical şi lieduri româneşti şi internaţionale.
Factorul de excelenţă al serii este dat de prezenţa artiştilor precum: Anca Aluaş – mezzosoprană, Florin Sampelean – bas, Adriana Ţidor – soprană, Cristina Cozma – mezzosoprană, Bianca Murariu – pianistă. Întâmpinarea artiştilor şi prezentarea fiecărei piese muzicale va fi transpusă publicului de Alina Mirela Andreicuţ, profesor de educaţie muzicală, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare.
De-a lungul timpului, fără a ne abate de la direcţiile prioritare de funcţionare a instituţiei, Muzeul nostru a organizat diferite evenimente cultural-artistice din categoria concertelor de muzică (clasică, folk sau colinde). Un atu în această privinţă îl reprezintă şi acustica sălii, deosebit de apreciată de protagoniştii evenimentelor.
În lipsa din peisajul cultural maramureşean a unei instituţii care să promoveze muzica clasică, de această dată, Muzeul nostru îşi propune, măcar punctual, acoperirea unei necesităţi a publicului iubitor de muzică de bună calitate.
Evenimentul este organizat de Muzeul Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, prin proiectul „Operă pentru maramureşeni – ediţia a III-a”. Acest proiect a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Maramureş.
Intrarea este liberă, dar datorită numărului limitat de locuri, vă invităm să vă programaţi la numărul de telefon 0262 227517 sau la adresa de e-mail muzmin@rdsmail.ro.
Vă aşteptăm!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.