Ionel Cozmuța, din Șomcuta Mare, câștigătorul Concursului de guiaș de la Ciolt

0
70

Sâmbătă, 1 iulie, într-o locație situată pe Valea Scăriței din satul Ciolt, Asociația Culturală ”Cioltișorul” (președinte Ioan Marchiș) a organizat a III-a ediție a concursului de preparat guiaș, la care s-au înscris 13 echipe conduse de bucătari cunoscuți, din: Baia Mare, Cavnic, Șomcuta Mare, Tăuții-Măgherăuș, Buciumi, Ciolt și Cluj-Napoca.
Președintele juriului a fost ”chef” Sabin Bumb, din Baia Sprie, participant la ediția a X-a a concursului ”Chef la cuțite”, iar vicepreședinte a fost câștigătorul ediției 2022 ”chef” Sabin Indre din Șomcuta Mare.
În urma notării fiecărui conținut, câștigătoare a fost declarată echipa condusă de bucătarul Ionel Cozmuța, din Șomcuta Mare. Pe locul doi s-a clasat echipa condusă de Sever Vass Trif, din Tăuții-Măgherăuș, iar pe locul trei – echipa condusă de Mihai Iuga din Cluj-Napoca.
Au fost recompensate și echipele clasate în afara podiumului, iar cel mai frumos stand amenajat cu produse tradiționale a fost declarat cel al lui Bot Florin, din Ciolt, care a primit și premiul ”Lingura de lemn”.
Bucătarul îmbrăcat cu cea mai completă și frumoasă ținută a fost Ciolte Tinu, tot din satul Ciolt.
Atmosfera câmpenească a fost completată de un spectacol folcloric oferit de copiii din cadrul Ansamblului Folcloric ”Cioltișorul” Ciolt.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.