Concurența neloială din piețe, reclamată la Prefectură

0
190

Numeroase reclamații privind neregulile din piețele agroalimentare au fost primite la Prefectura Maramureș. Subprefectul Crina Chilat, a semnalat că au venit mai mulți producători locali care au sesizat concurența neloială din piețe. Maramureșenii au reclamat și problemele pe care le întâmpină în service-urile auto.

Având în vedere reclamațiile venite din partea consumatorilor, instituția Prefectului a emis anul trecut un ordin prin care a dispus controale în piețele agroalimentare din Baia Mare.
„Foarte multe reclamații am avut pe această zonă, a piețelor, de la producătorii locali din cauza concurenței neloiale pe care o fac intermediarii. Ei iau produse cu prețuri foarte mici de la producători și ajung la tarabe cu prețuri mari. Atunci s-a emis acel ordin pentru a proteja producția producătorilor locali”, a punctat subprefectul Crina Chilat.
Comisarii de la Protecția Consumatorilor au efectuat 15 acțiuni de control, fiind verificate 4 piețe agroalimentare din Baia Mare. Controalele s-au lăsat cu 5 avertismente și doar 2 amenzi, în cuantum de 2.000 lei, așa că e greu de crezut că problemele semnalate au fost eliminate.
Pe de altă parte, maramureșenii s-au plâns la Prefectură și de activită­țile de reparații auto.
„S-a mai avut în vedere verificarea service-urilor auto, aici este o piață gri spre negru. Mulți apelează la persoane care nu oferă garanții, lucrările sunt superficiale, reapar defecțiunile la scurt timp după ieșirea din service” – a adăugat subprefectul Crina Chilat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.