Maramureșul, dat ca exemplu negativ în ședința de Guvern în scandalul „azilele groazei”

1
392

• Se cere suspendarea din funcție a unor șefi de instituții •

În debutul ședinței de Guvern de ieri, 20 iulie, premierul Marcel Ciolacu a adus în discuție controalele dispuse la nivel național în scandalul „azilele groazei”. Printre județele care au fost date ca exemplu negativ se numără Maramureșul. Prim-ministrul a cerut demiterea mai multor șefi de instituții din județele cu probleme. Controale vor fi și în cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție.
„Există o situație, sincer, de netolerat, județe unde s-au găsit centre fără autorizație, centre care funcționau clandestin, toate sub ochii func­ționarilor statului român, plus alte centre cu probleme grave închise sau cu activitatea suspendată. Din punctul meu de vedere, este inadmisibil acest lucru. Cele mai multe asemenea cazuri sunt în Arad, Giurgiu, Constanța, Maramureș, Hunedoara, Teleorman, Vrancea și București, mai ales în Sectorul 1. Solicit noului ministru al muncii, doamna Simona Bucura-Oprescu, ca toți șefii agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, celebrul AJPIS, din aceste județe, plus șeful Agenției Municipale București să fie urgent suspendați din funcție până la finalizarea anchetelor disciplinare; totul legal”, a punctat premierul Marcel Ciolacu.
Schimbări au fost cerute și la nivelul conducerii Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copiilor, în Maramureș fiind operate schimbări în cadrul instituției județene încă de la începutul săptămânii.
„De asemenea, domnul secretar de stat Bogdan Despescu m-a anunțat că a dispus deja controalele la inspectoratele județene de poliție din Arad, Maramureș, Hunedoara, Teleorman, Vrancea și la nivelul Poliției Capitalei”, a adăugat prim-ministrul. Demnitarul a mai adăugat că pe lângă aceste demiteri și demisii se impune și modificarea legislației privind acreditarea, licențierea, monitorizarea și controlul acestor centre. În acest context, săptămâna viitoare vor fi organizate consultări cu organizațiile civice și asociațiile de bolnavi cu dizabilități. Până în 31 august, trebuie finalizat un proiect de lege în domeniu care să fie înaintat Parlamentului.

1 COMENTARIU

  1. Nu este nicio surpriză, așezămintele pentru cei vârstnici precum și cele pentru persoanele cu dizabilități au fost sub orice critica mereu in Maramureș. Surpriza este că domnul Ionel ,care se afla la cârma județului de ceva timp află numai acum.si din presa despre asta. Situația este similară și la nivel de guvern. Halal conducători.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.